(Rhinoptera bonasus)

Storlek: Mellan vingarna upp över 1 meter
Lever i: Karibien, Florida och ned längs med norra delarna av Sydamerika
Föda: Äter främst skaldjur men även fisk går ned.

Komulerockorna förflyttar sig gärna i grupper. Honorna kan ta höga skutt för att komma undan uppvaktande hanar. De föder levande ungar men oftast bara 1 unge per kull som skjuts ut med vingarna ihoprullade. Komulerockor lever frisimmande men ligger gärna och vilar och/eller samlar mat från botten när de behöver.