(Grammostola rosea)

Snabbfakta:
Längd:
Över 15 cm i diameter
Lever i:
De torra öken och halvökendelarna av Chile, Argentina och Bolivia
Äter: Insekter

Den chilenska fågelspindeln förekommer i torra delar av Chile, Argentina och Bolivia. De livnär sig på syrsor, kackerlackor, gräshoppor och andra insekter men även på mjölbaggslarver. Fågelspindeln är mest aktiv på natten då den jagar medan den spenderar dagarna nedkrupen i sin håla under en trädrot eller stena.